EN LITEN LISTA

Här kommer en liten lagom lista så här på en fredag. Det är sista dagen på kursen textproduktion och jag har redan skickat in hemtentamen och njuter därför av total ledighet. Listan hittade jag på Flickpingis

Vilken svordom använder du mest?

Typ alla som finns. Men klassiker som fan och jävlar går varma. 

Äger du en iPod?

Känns inte som en jätteupdaterad fråga men nej, aldrig ägt en. Det närmast jag har kommit var när jag på gymnasiet fick låna en hörlur och lyssna tilsammans med Cilla på hennes supercoola Ipod Touch. 

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

När jag ska till skolan brukar jag gå upp runt 6.15 men nu när jag varit ledig så mycket så brukar jag ställa den på 8.00. Idag råkade jag somna om också och vaknade 9.45. 

Hur många resväskor äger du?

En med Big Ben på (är så jävla trött på att ha samma svarta resväska som alla andra och alltid ta fel från rullbandet tre gånger innan det verkligen är min). 

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

Ehm jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka det här men kan typ inte komma på något värre än att ens vara i närheten av en hel barnfamilj (få undantag finnes)  så det får bli en vän. 

När var senast någon stötte på dig?

Aldrig någon som stöter på mig längre :(

Vad åt du till middag senast?

Morotsoppa. 

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

Det är jag helt övertygad om.

Vilket riktnummer befinner du dig i?

0303

Är du blyg inför det motsatta könet?

Märklig fråga, antar att vi inte utgår ifrån sjävla könet i sig?  Men ja skulle det vara någon som är sådär otroligt jävla tok snygg så kan jag nog bli lite blyg, eller i alla fall fnissig (hej Jenny 13 år) men annars är jag generellt inte speciellt blyg. 

Vilken film kan du alla replikerna till?

Ingen tror jag men nästan alla ur Sunes sommar. 

Pratar du några andra språk?

Relativt bra på engelska men gör det helst inte. Efter ett par glas behärskar jag danska, tyska, norska, flytande skånska, spanska och svenska med franskt uttal. 

Diskar du din egen disk?

Nu har vi en diskmaskin som gör det åt mig <3

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

ALLTID! Skoja, hela frågan känns jävligt 1950-tal. 

Vad har du med dig in på bion?

Oftast ingenting faktiskt men snacks och godis funkar! Har dock blivit så nojjig på senare år pga den passivt agressiva stämningen i biosalongen om en, gud förbjude, råkade prassla lite med påsen eller tugga på ett chips lite för högt.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Empatisk. 

När sov du senast på golvet?

Alltså här vill jag ju svara att det var jättelängesedan men i ärlighetens namn så var det på juldagen efter att vi hade ätit middag hos mormor och mina syskon plus en bag in box hängde med hem till mig och Viktor. Jag blev lite full och fick för mig att jag skulle gosa lite med min systers hund innan jag somnade så jag la mig helt sonika på golvet bredvid honom och stensomnade. Vaknade kall och förvirrad och lite skamsen dagen efter. 

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

I alla fall 8 timmar. Har otroligt ont av sömnbrist. 

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

Vågar inte svara ja pga dem som har sett mig skriva på Facebook-chatten. Men i övriga sammanhang skulle jag säga att jag är relativt petig men absolut ingen som håller på och rätta andra i tid och otid bara för att. 

Vad var det senaste du åt?

Knäckemacka med ost. 

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Kanske. Men är otroligt höjdrädd så det skulle ta emot. 

Tycker du om att krama folk?

Ja. Tycker kramar är härliga och avväpnande. 

Äger du en digitalkamera?

Har en NIkon 5300 systemkamera. 

Vad är du allergisk mot?

Kiwi men det känns inte som något större problem faktiskt. Är himla tacksam för det verkar otroligt jobbigt att lida av allergi. 

Har du några tvångstankar?

Nej tack och lov. Fruktansvärt när det tar upp stora delar av en människas vardag. 

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

Martin eller Johan tror jag mamma har sagt, så inget inovativt. 

PASTASALLAD MED SPARRIS, PESTO, FETAOST OCH SOLTORKADE TOMATER

I måndags kväll svängdes det ihop en pastasallad till middag. Himla enkelt och går att variera hur mycket som helst. Vi gjorde i alla fall en med pesto, sparris, fetaost och soltorkade tomater. Typ allt som är svingott i en maträtt. 
 
4 portioner. 
Valfri modell av pasta. 
1 knippe grön sparris. 
1 liten påse ruccola. 
100 gram pesto. 
1 liten burk soltorkade tomater. 
1 paket fetaost. 
Salt & Svartpeppar. 
 
Gör såhär: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj av i kallt vatten så att den svalnar. Blanda runt med peston. Skär bort den träiga delen längst ner på sparrisenoch och skär resterande i mindre bitar. Stek sparrisen i olja några minuter tills den mjuknt något, salta.  Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg ruccola i en stor skål, tillsätt pastan, soltorkade tomater, en liten nypa salt och rejält med svartpeppar och blanda runt allt. Smula över fetaosten och ät. 

ETT VÅRIGT GÖTEBORG

Igår var jag i göteborg en sväng.  Jag var bland annat på biblioteket och lämnade tillbaka böcker, köpte nya träningskläder och mötte upp Clara för lunch. 
På järntorget blommade träden för fullt.  
 
 
 
 
Så himla fint!
Jag och Clara gick och käkade burgare på Vigårda på avenyn. Helt okej oumph-burgare men väldigt goda pommes. Vi hade supertrevligt som vanligt och pratade bort ett par timmar. Helt klart en bättre tisdag.