VÅRLÄNGTAN

Jag lider av helt orimligt mycket vårlängtarn just nu och med tanke på att det bara är Januari och att det snöade igår känns det långt bort. Framför allt längtar jag efter att kunna klä mig i tunnare jackor, croppade byxor och sneakers eller loafers utan strumpor. Här kommer lite bilder från min pinterest på hur jag vill klä mig i vår. 
 
 

VACKRA VINTERDAGAR

På en vecka har det hunnit gå från snökaos och minus tio grader till fem plus och regn. Nu är det bara någon enstaka snöhög kvar ute och allt känns som vanligt igen med regn, slaks och blåst. Äkta Göteborgsvinter!
Jag tänkte i alla fall passa på att visa några bilder som jag tog förra veckan när landskapet var täckt av snö, solen sken från en klarblå himmel och luften var hög och krispig. 
 
 
Idag ska jag roa mig med att kolla på några inspelade föreläsningar och korrläsa min hemtenta. Sedan tänkte jag riva av ett pass på Friskis&Svettis och avsluta med middag och häng i soffan. Trevlig torsdag på er!

PASTA MED PESTO & VITLÖKSFRÄSTA TOMATER

Den här rätten gjorde jag i måndags och eftersom vi nästan alltid veckohandlar på måndagar så fick det bli något som inte tar så mycket tid att svänga ihop. Så här kommer ett recept på en superenkel, snabb och god pastarätt. 
 
 
4 portioner:
400 gram spagetti. 
250 gram körsbärstomater. 
100 gram pinjenötter. 
1 liten burk pesto á 130gram. 
2 vitlöksklyfor. 
Ruccola. 
Olivolja.
Salt och peppar. 
 
Gör såhär: 
Koka spagetting enligt anvisningarna på paketet. Skölj körsbärstomaterna och låt dem rinna av. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs tomaterna på medelhögvärme. Pressa över vitlök när tomaterna nästan är klara och har börjat vätska lite. Tar ca 5-10 min. Salta och peppra. Häll av vattnet från pastan och blanda den med peston och de stekta tomterna. Stör över pinjenötter och två nävar ruccola.