AFTONRODNAD

Då var midsommar över för den här gången och jag har nu tagit helg. Snacka om att vara i ofas med alla andra, haha. Jag jobbade 13-22 på midsommarafton och efter det åkte jag ut till mina föräldrars husvagn på Tjörn. Gick ner till vattnet och möttes av detta vackra. Bilden är tagen med min mobil och det var såklart ännu finare i verkligeheten men ändå. Satte mig en stund på en klippa och andades in havsluften. I bakgrunden hördes höga skratt och musik från campingen. Inte världens mest spännande midsommar får jag erkänna men det kommer ju fler. 

GLAD MIDSOMMAR!

Glad midsommar allihopa! Bilden ovan är från förra årest förträffliga midsommarfirande i Grebbestad. I år kommer jag hänga på jobbet med en fryst färdigrätt (ja, jag tycker lite synd om mig själv). Ska försöka göra det bästa av situationen och ta på mig en midsommarkrans och sprida lite midsommarkänsla hos pensionärerna. Hoppas alla får en härlig dag och att det intre regnar allt för mycket trots att det är tradition. Kram på er!

KRISPIG NUDELSALLAD

Igår arbetade jag först ett förmiddagspass på jobbet och tog sedan vägen om friskis. På kvällen lagade vi nudelsallad med krispig färsk vitkål, morot, purjo, paprika, sojabönor och jordnötter. 
 
4 personer
4 "nystan" äggnudlar. 
1 litet huvud färsk vitkål. 
2 morötter.
1 liten purjolök.
1 spetspaprika.
1 pkt frysta sojabönor. 
2 dl saltade jordnötter. 
 
Asiatisk dressing 
0,5 dl rapsolja. 
3 msk japansk soja.
1 finhackad chilifrukt.
Saften från 1 lime.
2 tsk honung.
2 tsk sesamolja
1 pressad vitlöksklyfta.
 
Gör såhär: 
Koka nudlarna enligt förpackning. Låt dem svalna. Koka sojabönor i lättsaltat vatten i två minuter. Strimla vitkål, purjolök, paprika och morötter. Lägg i en stor skål tillsammans med nudlar och sojabönor. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av så balansen mellan salt, syra och sötma är bra. Häll på dressingen och blanda runt. Toppa med jordnötter.