PODDAR JAG LYSSNAR PÅ

Jag är lyssnar på podd när jag är ute och går med Ebbot, städar, åker buss, innan jag ska sova osv. Jag tycker det är ett himla trevligt sätt att skingra tankarna på och samtidigt få ta del av andras tankar och funderingar. Jag gillar poddar där samtalet är i fokus, gärna med starka och smarta kvinnor vid micken. 
 
Mellan Raderna
En podcast om böcker och läsning av och med Karin Jihde och Peppe Öhman. Förutom att de diskuterar vad de läst för böcker i veckan så glider samtalen ofta över på ämnen som feminism, normer, samhällsklimat och då såklart med avstamp i litteraturen. Tycker verkligen att de här så himla härliga och vettiga och jag älskar Peppes findlandssvenska och hur hon utbrister OSCH när det är något hon ogillar. Plus också för att den här podden spär på min dröm om att vara en bokmal. 
 
Atladottir & Bjurwald
Magret Atladottir och Lisa Bjurwald, två journalister som diskuterar de hetaste snackisarna i mediabranschen med ett tydligt feministiskt perspektiv.  
 
Psyket
I podden psyket möter Emmy Rasper kända personer som pratar om psykisk ohälsa och hur de mår och har mått på insidan. Avsnitten varierar såklart i kvalitet beroende på vem Emmy intervjuar men bra och viktigt ämne som aldrig kan belysas för många gånger. 
 
En varg söker sin podd
Den podd jag lyssnat på längts. Min idol Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada- Noli pratar kultur och samtid. Rolig och skarp. Dock lite väl mycket barnsnack det senaste men det är väl inte så konstigt när den ena är relativt nybliven mamma. 
 
Lilla Drevet
Mycket varierande kvalitet men också den podden som fått mig att skratta rakt ut på bussen flest gånger. Ola Söderholm med vänner gör satir om nyhetshändelser och politik. 
 
Värvet
Kristoffer Triumph intervjuar diverse kända personer på ett fantastiskt sätt. Här måste jag erkänna att jag väljer och vrakar lite och lyssnar oftast bara på de avsnitt där personer jag tycker verkar spännande eller intressanta intervjuas. 
 
De dödas röster
Slukade alla åtta avsnitten av den här podden på två dagar i somras. Väldigt otippad genre för att vara mig men så spännande. De dödas röster är en mockumentär, det vill säga en fiktiv dokumentär, med övernaturliga inslag som även innehåller 1990-talsnostalgi. Det är Sara Bergmark Elfgren, en av författarna till ”Cirkeln”, som har skrivit  "De dödas röster", som är en spännande historia om ett kompisgäng med mörka hemligheter. Lyssnarna får följa journalisten Emma Nylander som börjar nysta i ett tjugo år gammalt ouppklarat mord som ägde rum i området där hon själv växte upp, i mitten av 1990-talet. De dödas röster är en historia om vänskap, hemligheter, kärlek, svartsjuka, svek och mörk magi.

 

Ps. Älskar mina nya snygga hörlurar som jag fick av Viktor i födelsedagspresent :)

 

Kommentera här: