MITT LIVS FÖSTA BLOMBUD

 
 
Hallå gänget! Här inne har det varit tyst i några dagar och nu tänkte jag avslöja varför. Det är närmligen så att i tisdags började jag mitt nya jobb som webbadministratör. Jag har landat en deltidstjänst på ett textilföretag och tanken är nu att kombinera arbete och utbildningen. Idag blir min tredje dag och allt känns fortfarande nytt och pirrigt. Tyvärr kommer detta innebära mindre tid över för roliga fritidsintressen som exempelvis den här bloggen. Jag ska försöka uppdatera den då och då för att jag tycker det är så roligt men vi får helt enkelt se vad jag hinner med, dygnet har ju bara ett visst antal timmar. 
 
Nu över till den vackra buketten på bilden. När jag kom hem förra fredagen, efter att först varit på arbetsintervju och blivit erbjuden jobbet och sedan vidare till skolan för seminarium och plugg, stod det ett blomsterbud vid dörren. Jag tog med paketet  in och när jag öppnade det så visade det sig att det var CC som hade roddat med detta från Umeå. Jag fällde en tår för mig själv för att jag blev så rörd över att jag har så fina och omtänksamma vänner. Någon timma senare kom Viktor hem och hade med sig en kyld flaska Cava som vi korkade upp och skålade i. Kvällen avslutades med att jag somnade i soffan helt utmattad men med ett leende på läpparna efter en händelserik dag. 
 
 

VEGETARISK POKÈ BOWL

 
Igår föreslog jag att vi skulle äta Poké bowl till middag och möttes av en skeptiskt blick från min sambo, vafan är det liksom? Poké bowl är ris med tillbehör och topping som serveras i en skål, därav namnet. Eftersom Viktor inte feg är när det kommer till att testa ny mat så vi åkte till affären och handlade ingredienser och svängde sedan ihop vår variant på rätten. Det blev supergott!
 
2 personer
2 portioner jasminris
1 mogen mango
1 avokado
70 gram cashewnötter
3 salladslökar
1/3 gurka
1 röd chili
1 kruka koriander
125 gram tinade sojabönor
sesamfrön
 
Marinad
3 tsk japansk soja
1 tsk sesamolja
1/2 lime
1 tsk socker
 
Picklad rödlök
1 rödlök
0,75 dl rödvinsvinäger
0,25 dl socker
1 nypa salt
 
Gör såhär: 
Börja med den att göra den picklade rödlöken eftersom den ska stå och dra sig minst en timma. Skala och skär rödlöken i strimlor och lägg i en burk som går att försluta. Tillsätt salt, socker och vinäger. Massera löken någon minut så att den mjuknar något. Ställ in i kylen. 
 
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda ingredienserna till marinaden. Hacka gurka, koriander, chili och lägg i en skål tillsammans med sojabönorna. Häll över marinaden och blanda runt. Tärna mango och avokado. Ta fram 2 skålar och lägg upp riset i botten. Toppa med gurk- och sojabönsallad, mango, avokado, cashewnötter och picklad rödlök. Avslutad med att strössla över sesamfrön. Ät och njut!
 
 
 

FÖRSTA FEBRUARI

 
 
God morgon denna gråa februaridag. Idag pluggar jag hemifrån som jag gör de flesta dagarna. Har precis blivit färdig med en skriftlig uppgift i bildnanalys och ska börja förbereda mig inför ett grupparbete där vi ska bearbeta statistik och skapa en egen informationsgrafik. Låter kanske spännande men det är det tyvärr inte. 
 
 
Den här lilla rackaren står undangömd i vårt kontor/gärstrum/skräprum då jag inte är något stort fan av orkidéer men inte har hjärta att slänga den. Jag har dock behandlat den ganska illa och inte vattnat den på väldigt länge. Alla säger att orkidéer är svårskötta men här har vi en riktig fighter som nu blommar som aldrig förr. Till och med jag måste erkänna att blommorna är vackra. Så nu fick den lite vatten och näring. 
 
 
Nä nu ska jag göra lite nytta. Ciao!