VEGETARISK POKÈ BOWL

 
Igår föreslog jag att vi skulle äta Poké bowl till middag och möttes av en skeptiskt blick från min sambo, vafan är det liksom? Poké bowl är ris med tillbehör och topping som serveras i en skål, därav namnet. Eftersom Viktor inte feg är när det kommer till att testa ny mat så vi åkte till affären och handlade ingredienser och svängde sedan ihop vår variant på rätten. Det blev supergott!
 
2 personer
2 portioner jasminris
1 mogen mango
1 avokado
70 gram cashewnötter
3 salladslökar
1/3 gurka
1 röd chili
1 kruka koriander
125 gram tinade sojabönor
sesamfrön
 
Marinad
3 tsk japansk soja
1 tsk sesamolja
1/2 lime
1 tsk socker
 
Picklad rödlök
1 rödlök
0,75 dl rödvinsvinäger
0,25 dl socker
1 nypa salt
 
Gör såhär: 
Börja med den att göra den picklade rödlöken eftersom den ska stå och dra sig minst en timma. Skala och skär rödlöken i strimlor och lägg i en burk som går att försluta. Tillsätt salt, socker och vinäger. Massera löken någon minut så att den mjuknar något. Ställ in i kylen. 
 
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda ingredienserna till marinaden. Hacka gurka, koriander, chili och lägg i en skål tillsammans med sojabönorna. Häll över marinaden och blanda runt. Tärna mango och avokado. Ta fram 2 skålar och lägg upp riset i botten. Toppa med gurk- och sojabönsallad, mango, avokado, cashewnötter och picklad rödlök. Avslutad med att strössla över sesamfrön. Ät och njut!
 
 
 

Kommentera här: