NYÅRSAFTON 2016

Vi har sedan några år tillbaka en tradition att börja nyårsafton med korvgrillning tillsammans med vänner. Det här årets location var en grillplats precis vid Rådasjön. Tyvärr var vädret inte det mysigaste men ordentliga kläder, varm choklad och öppen eld löste det.
 
Tobbe tog kommandot över elden och var som tagen ur en reklam för fjällräven. 
 
Ebbot höll vakt så det inte skulle komma några objudna kanadagäss eller dykare från sjön. 
 
Kristina och Cilla. 
 
Vi konstaterade att mat som äts ute är den godaste maten och förutom korv så passade vi också på att värma några lussebullar som sjöng på sista refrängen. Det blev kanongott. Sedan släckte vi den sista glöden och skiljdes åt för några timmar innan vi skulle sluta samman hemma hos oss senare.
 
På kvällen dukade vi upp med vit duk och linneservetter i vardagrummet. Alla hade gjort sig fina och vi åt trerätters, lekte lekar, drack bubbel och sedan sov alla över här. 
 
Kristina hade gjort en fantastisk förätt med mangosalsa, koriander och chilimarinerade räkor som serverades på tortillabröd. Jag fick en utan räkor och det fungerade precis lika bra. Till varmrätt åt vi vegetarisk boeuf bourguignon och avslutade med en efterätt bestående av chokladmousse, lemoncurd, passionfruktkräm och kolaflarn.
 
Adam tog sitt uppdrag som snacksansvarig på allvar. Den här snacksbrickan skojar en inte bort. 
 
Han hade också förberett en slags improvisationsteater vi skulle göra vilket jag var helt värdelös på men kul var det. 
 
Tack mina fina vänner för att jag fick fira in det nya året med er. Det var fantastiskt som vanligt. Dagen efter började med pannkaksfrukost, sedan skogspromenad i solen och avslutades med film och pizza i soffan. En kanonstart helt enkelt. 
 
 
 
1 lovisa:

skriven

vilken mysig traditon! och ebbot - haha, såg först inte om det var fram eller bak på'n - <3 <3<3

Svar: Haha nä han är ett enda stort lurv nu med vinterpäls och allt! :D
Jenny Pettersson

Kommentera här: