PAJ MED BROCCOLI, TOMAT OCH BRIE

Efter nyår hade jag och Viktor otroligt mycket brieost över och visst att det är gott att äta på mackan som den är eller med typ fikonmarmelad men vi kände att vi också gärna ville laga någon mat med brie. Jag kom och tänka på en satans god tomat- och brieostpaj som vi hade ätit en midsommar för några år sedan. Jag googlade runt och utgick från detta recept och tycker jag fick till en riktigt god paj. Den här gången var jag lite lat och köpte färdig pajdeg men det är inte svårt att knåda ihop en egen. 
 
 
250 gram broccoli
200 gram brieost
2 st tomater
1 gul lök
4 ägg
2 dl mjölk
2 vitlöksklyfot
salt och peppar
1 paket färdig pajdeg (eller gör egen)
 
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i pajformen. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen.  Skölj och dela broccolihuvudet i buketter och skala och strimla löken tunt. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs broccoli och lök på medelvärme. Pressa i vitlök, salta och peppra.  Blanda runt och sänk värmen. Vispa ihop ägg och mjölk. Fördela broccolifräset i botten av pajskalet. Skär brieosten i skivor och lägg över. Skölj och skär tomaterna i tunna skivor och lägg ovanpå osten. Häll över äggstanningen och sätt in i ugnen ca 35- 40 min.
 
 
Förresten kanske ni ser att bloggen bytt namn till jennypettersson.com vilket känns toppen! Mvhjenny kom till lite i all hast när jag lite nervöst skulle skapa en blogg och snart insåg att de flesta adresser på blogg.se som innehöll mitt namn redan var tagna. Men nu firar jag och bloggen 15 månader och jag tyckte det var dags att byta till ett namn jag verkligen gillar. Annars kommer allt vara som vanligt och jag hoppas såklart att folk fortsätter att kika in här. 

Kommentera här: