Mustiga-grytor-säsongen

Som alla vet är ju hösten säsongen för långkok, mustiga köttgrytor och långbakade högrev. Men misströsta inte kära vegokamrater här kommer ett recept på en MUSTIG linsgryta med halloumi och spenat. Fullproppad med min favoritkryddda spiskummin och till skillnad från sega gamla oxar som måste kokas minst 8 timmar för att ens gå att skära i så går den här grytan på ca 30 min. 
 
 
 
 
4pers.
1gul lök. 
1 vitlöksklyfta.
2 tsk spiskummin.
1 tsk garam masala. 
2 msk rapsolja.
1 dl röda linser.
500g krossade tomater.
1 grönsaksbuljongtärning.
100 g färsk bladspenat.
200g halloumi.
1 msk färskpressad citronjuice. 
salt och peppar
 
Gör såhär:
Skala och hacka löken samt finhacka vitlöken. Fräs lök, vitlök, garam masala och spiskummin i hälften av oljan i en gryta. Tillsätt linser, krossade tomater och buljongtärningen. Koka upp och låt puttra i 10 min. Skär halloumin i grova bitar. Stek bitarna i resterande av oljan i en stekpannan tills de fått fin färg. Ringla över citronjuicen.
Tillsätt spenaten och halloumin i grytan och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.