EN RISOTTO ÄR JU ALLTID EN RISOTTO

Igår lagade jag något som jag aldrig tidigare vågat, nämligen risotto. Har fått för mig att det är så himla jättesvårt och stödet på hemmaplan var sådär. När jag sa vad det skulle bli till middag utbrast Viktor "aja McDonals ligger ju nära". Nu är jag ingen expert men jag måste säga att jag tyckte det blev mycket gott. Och ja citatet "en risotto är ju alltid en risotto" känner nog de flesta igen från solsidan. Jag utgick från ett recept jag hittade på arla köket
 
3-4 personer
3 dl avorioris. 
1 gul lök.
8 dl varm grönsaksbuljong (vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar. 
100 gram babyspenat. 
1 pkt ekologisk fetaost. 
50 gram pinjenötter. 
svartpeppar. 
 
Gör såhär: Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en gryta. Tillsätt riset och rör om. Koka upp buljongen och häll på riset i omgångar, ca 1 dl i taget. Riset ska suga upp buljongen innan mer tillsätts. Rör om då och då. Låt koka på svag värme i ca 20 min. Rosta pinjenötter i torr stekpanna. Smula fetaosten och blanda ner den tillsammans med spenat och pinjenötterna. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt. 
 
Det känns som att vi fick en lyckad start på en lång och fin vänskap risotton och jag. Vi började enkelt och nu är det bara att finslipa och leta fler recept och klura ut vad den ska smaksättas med nästa gång. Sugen på att servera den med grillad grön sparris. Det känns som en riktig höjdare.