VEGETARISK CHILIGRYTA

En återkommande rätt här hemma hos oss är vegetarisk chiligryta. Fungerar utmärkt som den är med en klick yoghurt eller tillsammans med ris. 
 
3-4 personer. 
400 gram krossade tomater. 
1 burk kidneybönor. 
1 röd paprika. 
1 grön parika. 
1 gul lök.
3 vitlöksklyftor. 
2 msk olivolja. 
2 tsk chilipulver. 
2 tsk spiskummin. 
2 tsk rökt paprikapulver. 
1 msk tomatpuré. 
2 dl grönsaksbuljong. 
 
Gör såhär: Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök tillsammans med chilipulver, paprikapulver och spiskummin tills löken börjar mjukna. Tillsätt paprikorna och stek ytterligare fem minuter. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och buljong och koka upp. Smaka av med salt. Låt puttra i ca 20 min och tillsätt därefter de avsköljda kidneybönorna. Koka ytterligare fem minuter. Serveras med matyoghurt och eventuellt ett gott bröd eller ris.