KÖPENHAMN DEL 1

I tisdags åkte jag och min text & bildklass till Köpenhamn. Efter att ha "suttit fast" på Malmö centralstation, eftersom jag glömde min väska på ett tåg (mina 4 värsta timmar någonsin), lyckats spåra och få tillbaka den så landade vi äntligen på down town hostel i centrala Köpenhamn. När jag väl var framme var klockan nästan sex på kvällen och jag tog inga bilder. Därför börjar vi på dag två. 
 
Efter frukost bestående av frallor med nutella, yoghurt, granola och kaffe begav vi oss mot det kongelige biblioteket. Förutom att titta på den fina arkitekturen såg vi också en utställning där de hade samlat allt ifrån Gutenbergs första tryckta bibel till en hel vägg med lappar där ungdomar fått skriva något de gillar. 
 
Efter bibiloteket vandrade vi vidare förbi gamla vapenförråd, gömda trädgårdar, en staty av Kirkegaard och mängder med cyklar. 
 
Nästa stopp var Nikolaikirke där vi skulle kolla på en ännu en utställning. 
 
Den var minst sagt spacead och väldigt fotovänlig. 
 
Dagens sista stopp var förlaget Gladiator. Där fick vi fika och en presentation av en av grundarna. Det var intressant och framför allt en väldigt härlig atmosfär. 
 
Efter en kort power nap på hostelet gick vi ut och käkade och tog ett par öl. Sedan kravlade jag mig upp i min överslaf på våningsängen och sov som en stock tills nästa morgon. Vad som hände då får ni se i ett senare inlägg. 
 
1 Nastasja:

skriven

Alltså PANIKEN på att glömma väskan. Fifan! Så skönt att du fick tillbaka den. Men om utställningarna, hur cool rymdutställning! Jag gillar.

Svar: Ja vi kan väl säga att jag inte direkt var lugn som en filbunke. Skrekgrät i typ 2 timmar innan vi lyckades lokalisera den via "hitta min Iphone". Får berätta närmare när vi ses.
Jenny Pettersson

2 lovisa:

skriven

vilka sjukt snygga bilder! älskar skärpan på första.

Svar: Tack så mycket. Blir verkligen superglad :D
Jenny Pettersson

Kommentera här: